В хода на валутната търговия в петък сутринта доларът се обезценява

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта доларът се обезценява
Коментари Харесай

Еврото се засилва след вдигането на лихвите от ЕЦБ

В хода на валутната търговия в петък сутринта доларът се обезценява по отношение на еврото, йената и лирата стерлинг. Индексът ICEс, показващ динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), през днешния ден губи 0,72%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,64 %.

Към 11 часа българско време общата европейска валута нараства с 0,90% във връзка с американската и едно евро коства на пазара 1,0099 $ по отношение на 0,9997 $ при затварянето на предходната сесия.

Обменният курс на американската валута по отношение на японската възлиза на 142,39 йени за долар спрямо 144,11 йени за едни $ ден по-рано.

Британската лира стерлинг в същото време нараства с 0,94% и се разменя на пазара по $1,1627 за едни паунд по отношение на $1,1504 за паунд в края на предходната сесия. В четвъртък стана известно, че кралицата на Англия Елизабет II е умряла на 96-годишна възраст.

Както беше обявено, на съвещанието си в четвъртък Европейската централна банка увеличи и трите съществени лихвени проценти със 75 базисни пункта. По-важни за пазарите обаче изглеждаха думите на ръководителя на ЕЦБ - Кристин Лагард, която сподели по време на конференция след срещата, че регулаторът възнамерява да увеличи лихвите на идващите няколко съвещания.

Търговците реагираха умерено на изказванията на ръководителя на Федералния запас, Джеръм Пауъл, който удостовери, че Централната банка на Съединени американски щати е напълно фокусирана върху намаляването на инфлацията. Слабата реакция на $ към думите на Пауъл се дължи на обстоятелството, че търговците към този момент са присъединили в цената му следващото нарастване на главния лихвен % от Фед със 75 базисни пункта на срещата през септември, отбелязва Trading Economics.

" Нашето мнение и моето персонално мнение е, че би трябвало да действаме непосредствено и уверено, както вършим, и би трябвало да продължим да го вършим, до момента в който работата ни не завърши ", сподели Пауъл по време на тирада на онлайн събитие на Института Катон на четвъртък.

Trading Economics също по този начин отбелязва, че отслабването на $ в петък може да се дължи на желанието на търговците да фиксират облагите си след доста нарастване на цената на щатската валута напоследък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР